Coaches

Patrick van Vlooten – GITAAR Het begon allemaal met het componeren van Rave en Jungle op de computer, dit inclusief afkeer voor alles wat met popmuziek te maken had. Op zestien jarige leeftijd kwam Patrick in aanraking met de elektrische gitaar en groeide zijn passie voor het bespelen van een echt instrument. Destijds heeft Patrick bij verschillende docenten gitaarles gevolgd, na verloop van tijd kwamen de eerste bandlessen en bands buiten de muziekschool in beeld. In 2010 studeerde hij af aan de Rockacademie en momenteel verdient hij zijn boterham geheel met muziek, iets wat hij jaren geleden niet had durven dromen! Eind 2010 begon hij notabene met lesgeven in het lokaal waar hij al die jaren terug zijn eerste gitaarles kreeg, bij de SKVR! Ook heeft hij door de jaren heen met diverse bands op veel podia in binnen- en buitenland gespeeld, en nog steeds! Bij Patrick kun je terecht voor verschillende genres en stijlen, maar zijn hart ligt bij de hardere alternatieve gitaar muziek.

Als jouw streven is een zelfstandige muzikant te worden, meld je dan nu aan bij Patrick! 

Patrick is door de Fontys Rockacademie officieel gelicenseerd voor het verzorgen van de auditiecoaching.


Joost Verbakel – BASGITAAR Op 3 jarige leeftijd wilde Joost al contrabas spelen waarmee hij op 8 jarige leeftijd eindelijk kon beginnen. Al snel na de start van de middelbare school begon hij te luisteren naar rock en alternative rockmuziek zoals: Tool, QUOTSA, Muse, Deftones, Jeff Buckley e.a. dus de aanschaf van een basgitaar liet niet lang meer op zich wachten! Samen met zijn Neef richtte hij de band TRAVUX op waarmee ze jarenlang allerlei covers en eigen werk hebben gespeeld door heel brabant. in 2006 begon Joost zijn studie contrabas klassiek en daarna contrabas jazz aan het Tilburgs conservatorium, waar hij ook basgitaar les kreeg. De liefde voor de rockmuziek is in deze tijd absoluut niet verloren gegaan en naast zijn activiteiten als contrabassist is hij nog steeds actief als basgitarist in verschillende bands waaronder Jazz Providers en Bora Bora. Momenteel geeft Joost les bij Double Bass Collective, SKVR Popschool en Rock Central!

“Techniek, sound en timing zijn ontzettend belangrijk, schrijf je dus nu in bij Rock Central!”


Peter Scheffer – DRUMS Ik ben Peter Scheffer, 37 jaar en geboren en getogen te Breda. Inmiddels woon ik een paar jaar in Rijsbergen, een dorp net ten zuiden van Breda. Hier woon ik samen met mijn lieftallige vriendin Birgit en ons geweldige zoontje Wolf.

Op mijn negende begon ik met piano, maar altijd wilde ik eigenlijk al drummen. Pas rond mijn 19de begon ik hiermee, maar dit was wel gelijk in een metalband. Na anderhalf jaar op drumles gegaan in Breda, toen ik zo’n 5-6 jaar drumde ben ik voor het eerst gaan lesgeven.

Daarnaast ben ik altijd in bands blijven spelen, van akoestisch/latin tot extreme metal. Maar ik houd vooral van extreme metal. Mijn huidige eigen band heet Soliton, wat vooral death metal geörienteerd is, en veel nummers hiervan heb ik zelf geschreven.


Annika Boxhoorn – ZANG Annika Boxhoorn (33) studeerde in 2009 cum laude af aan het conservatorium te Rotterdam. Zij volgde als hoofdvak Zang Pop, met de minor Educatie en Songwriting.
Dankzij haar jarenlange ervaring in het heavy circuit werkt Annika met veel plezier aan jong talent op verschillende instituten! Zij tourde langs onder andere Graspop, Hellfest, Wacken Open Air, Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Lowlands, teveel om op te noemen. Speel jij graag in een band? Wil je schrijven? Of wil je graag je stembanden sterk genoeg maken om mee te kunnen in al het gitaargeweld? Annika helpt je graag verder, samen met het geweldige Rock Central team!